+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 50 z 143

Temat: Wstępne wyniki wyborów exit polls

Użytkownik zarejestrowany Avatar pitt
    Mieszka w
    Mazovia
    Wpisów
    24
    Siła Reputacji
    23

Domyślnie Wstępne wyniki wyborów exit pools

Pierwsze wstępne wyniki wyborów exit polls (TNS OBOP dla TVN24)

Platforma Obywatelska - 39,6%
    Prawo i Sprawiedliwość - 30,1%
    Ruch Palikota 10,1%
    Polskie Stronnictwo Ludowe - 8,2%
    Sojusz Lewicy Demokratycznej - 7,7%
    Polska Jest Najważniejsza - 2,2%
    Nowa Prawica - 1,1%
    Polska Partia Pracy - 0,0%

Homo Homini :

Platforma Obywatelska - 34,9%
    Prawo i Sprawiedliwość - 29,6%
    Sojusz Lewicy Demokratycznej - 12,8%
    Polskie Stronnictwo Ludowe -9,9%
    Ruch Palikota 8,6%
    Polska Jest Najważniejsza - 2,3%
    Polska Partia Pracy - 1,1%
    Nowa Prawica - 0,5%
    Ostatnio edytowane przez pitt ; 09-10-2011 o 20:27
    Już nie jestem adminem Frizony.

(z yrizony)

Użytkownik Avatar Wersyl
    Mieszka w
    Gdynia
    Wpisów
    3
    Siła Reputacji
    14

Domyślnie Odp: Wstępne wyniki wyborów exit pools

Katastrofa... Oczywiście nie mam na myśli wyniku Nowej Prawicy, ale olbrzymiej różnicy między PO a PiS. NO i wejście Palikota jest tragedią narodową...
    Moje zdjęcia Gdyni i okolic.
    http://www.panoramio.com/user/343991
    Zapraszam do oglądania!

Użytkownik zarejestrowany Avatar pitt
    Mieszka w
    Mazovia
    Wpisów
    24
    Siła Reputacji
    23

Domyślnie

Wg Homo Homini wcale ta różnica nie jest taka wielka.

Użytkownik Avatar ryzykfizyk
    Wpisów
    1
    Siła Reputacji
    18

Ja pierdole. PO 40%, Paligniot 10%... Nie wierzę to zjebane społeczeństwo. Pełna porażka prawicy na wszystkich frontach...

Użytkownik Avatar hanys
    Mieszka w
    Górny Śląsk
    Wpisów
    2
    Siła Reputacji
    5

duże rozbieżności, jak czekam na oficjalne wyniki

coż, pozostaje mi płakac na tymi ktorzy zagłosowali na drugie SLD czyli na Palikota, oj wy naiwni, czar pryśnie szybciej niż myślicie
    Zapraszam na blog: publicysta.blogspot.com

Gościnny występ w Radio Żelaza: Kryzys demograficzny to wina socjalistów

Użytkownik Avatar Azathoth
    Wpisów
    2
    Siła Reputacji
    32

Domyślnie

Super... Oczywiście nie mam na myśli wyniku Nowej Prawicy, ale olbrzymiej różnicy między PO a PiS. NO i wejście Palikota jest sukcesem narodowym

chciałbym by weszło pjn ale i tak nie jest źle

Użytkownik
    Siła Reputacji
    4

Domyślnie Odp: Wstępne wyniki wyborów exit polls

Jesteśmy w sejmie!

Użytkownik Avatar RobertG
    Mieszka w
    Sztokholm
    Wpisów
    7
    Siła Reputacji
    3

Mam sporo miejsca... Jest też duża garderoba...
    Chętni na wyprowadzkę z Polski? Przyjmę was pod mój dach, bo jest mi strasznie żal tego kraju
    Dziecko z zespołem downa. Kochajmy je, ale nie liczmy na uzdrowienie.
    "Światło myśli, że podróżuje szybciej niż cokolwiek innego.
    Ale myli się. Nieważne, jak szybko światło podróżuje,
    dowiaduje się, że ciemność dotarła tam pierwsza i czeka na nie".
    Terry Pratchett.

Użytkownik Avatar hanys
    Mieszka w
    Górny Śląsk
    Wpisów
    2
    Siła Reputacji
    5

czas stworzyć nowe określenie: Banda Pięciorga - smutne, że to pisze ;(
    Zapraszam na blog: publicysta.blogspot.com

Gościnny występ w Radio Żelaza: Kryzys demograficzny to wina socjalistów

Wpisów
    1
    Siła Reputacji
    18

Cytat Napisał RobertG Zobacz post
    Chętni na wyprowadzkę z Polski? Przyjmę was pod mój dach, bo jest mi strasznie żal tego kraju
    Spoko, może będzie koalicja Paligniot z PO, a wtedy będziemy mieli drugą Szwecję w Polsce

No coż. Szanghaj czeka.

Mieszka w
    Sztokholm
    Wpisów
    7
    Siła Reputacji
    3

Ryzyk fizyk: ja tworzę swój światek odcięty od tego socjala.
    Ale spokojnie... Rejestracja Ligi Wolności już w grudniu. Jest, kuźwa, alternatywa.
    Terry Pratchett.

Użytkownik Avatar Adam K.
    Siła Reputacji
    14

Domyślnie

Która metoda prowadzenia sondaży jest wiarygodniejsza? Exit polls (TNS OBOP), czy badanie telefoniczne (Homo Homini)?

Kurwa, ale oni to sprytnie wymyślili. Najpierw promuje się Palikota w PO. Przydziela mu jakieś beznadziejne komisje. Potem Palikot niby pokłócony z Tuskiem odchodzi z rządu i zaczyna go mocno krytykować szykując grunt pod swoją nową partię. Zaczyna się kampania. Palikot i NP startują z równym poparciem głosząc zupełnie inne poglądy, ale jednocześnie będąc zgodnym co do jednego - krytyki obecnego rządu. Wtedy, gdy obydwie partie mają po 3-5% w sondażach nie dopuszcza się NP do wszystkich okręgów, a w mediach zaczyna się mówić, że NP nie startuje, NP się nie zarejestrowała itp. RP zyskuje głosy NP, wchodzi do sejmu z 10% poparciem i zawiązuje większościową koalicję z Platfosami. Majstersztyk.
    "Nie będzie podwyżki podatków. Definitywnie."
    24.07.2009, Donald Tusk

"Podwyżka podatków to najgorsze rozwiązanie."
    06.07.2009, Bronisław Komorowski

"Nasz rząd na pewno nie podniesie stawki VAT do 25%, a podatku dochodowego do 23%. Nie przewidujemy także zwiększenia składki zdrowotnej do 313,21 zł i składki na ubezpieczenie społeczne do 642,56 zł."
    27.04.2010, ?

Użytkownik
    Siła Reputacji
    10

Naprawdę jestem pod wrażeniem wyniku Palikota. Człowiek jest po prostu świetny. Nie chodzi mi o jego program ale o organizację. Odszedł z Platformy kiedy miała najwyższe poparcie i w ROK SAM zbudował zaplecze ludzi i SAM prowadził kampanie wyborczą i SAM wprowadził partię do Sejmu, możliwe, że z dwucyfrowym wynikiem. Czyli jednak się da. Wystarczy tylko dobry przywódca z odpowiednim zapleczem które potrafi zgłosić w odpowiednim czasie wniosek do PKW, a nie osoba która przez cały czas nawija o Hitlerze i kobietach przy garach a w międzyczasie wspomni coś o gospodarce.

Kurwa, ale oni to sprytnie wymyślili. Najpierw promuje się Palikota w PO. Przydziela mu jakieś beznadziejne komisje. Potem Palikot niby pokłócony z Tuskiem odchodzi z rządu i zaczyna go mocno krytykować szykując grunt pod swoją nową partię. Zaczyna się kampania. Palikot i NP startują z równym poparciem głosząc zupełnie inne poglądy, ale jednocześnie będąc zgodnym co do jednego - krytyki obecnego rządu. Wtedy, gdy obydwie partie mają po 3-5% w sondażach nie dopuszcza się NP do wszystkich okręgów, a w mediach zaczyna się mówić, że NP nie startuje, NP się nie zarejestrowała itp. RP zyskuje głosy NP, wchodzi do sejmu z 10% poparciem i zawiązuje większościową koalicję z Platfosami. Majstersztyk.
    Tak razwiedka po raz kolejny ośmieszyła Korwina i zmanipulowała wybory!!!!!!!!11111111111. A o tym, że PPP nie była podawana w sondażach (a KNP często bywało) to nikt nie wspomni.

Słyszałem o teorii spiskowej, że Palikot to człowiek Tuska który ma zebrać głosy ludzi znudzonych PO. Możliwe, że to prawda, choć ja w to wątpię. Tym niemniej zainteresowanie mediów Palikotem na początku kampanii było znikome. Przynajmniej potrafi złożyć wniosek na czas.
    Podpis w budowie...

Użytkownik Avatar adamkac
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła Reputacji
    6

1,1 % i tak świetny wynik

''..Ponieważ liczba ludzi już dawno przekroczyła wszelkie możliwości Ziemi, a zasoby surowcowe się wyczerpały, postanowiono ukrywać przed znękana ludzkością prawdziwy stan rzeczy dzięki rozpylaniu w atmosferze ziemskiej rozmaitych halucynogenów. ..'''

http://www.nowaprawica.net/

Użytkownik Avatar guteck
    Mieszka w
    Dolnośląskie
    Siła Reputacji
    5

No ale mieszkasz w Sztokholmie? Nie wiem czy dobry kierunek na emigrację

Cytat Napisał Sekard Zobacz post
    Naprawdę jestem pod wrażeniem wyniku Palikota. Człowiek jest po prostu świetny. Nie chodzi mi o jego program ale o organizację. Odszedł z Platformy kiedy miała najwyższe poparcie i w ROK SAM zbudował zaplecze ludzi i SAM prowadził kampanie wyborczą i SAM wprowadził partię do Sejmu, możliwe, że z dwucyfrowym wynikiem. Czyli jednak się da. Wystarczy tylko dobry przywódca z odpowiednim zapleczem które potrafi zgłosić w odpowiednim czasie wniosek do PKW, a nie osoba która przez cały czas nawija o Hitlerze i kobietach przy garach a w międzyczasie wspomni coś o gospodarce.
    Naprawdę wierzysz, że Palikot sam zbudował partię?

Cytat Napisał Sekard
    Przynajmniej potrafi złożyć wniosek na czas.
    >> http://pkw.gov.pl/sprawozdania-finan...w-2010-r-.html
    Nie złożyły sprawozdań partie polityczne: (...) 4. Ruch Poparcia (EwP 306).

Cytat Napisał RobertG
    Ale spokojnie... Rejestracja Ligi Wolności już w grudniu. Jest, kuźwa, alternatywa.
    Oby, oby. Jeśli wszystkie rozczłonkowane prawicowe partyjki miały się skompromitować, to ten rok był właściwy.
    Teraz katharsis i budowa. Budowa alternatywy dla Bandy Pięciorga w obliczu zbliżającego się kryzysu światowego.
    Kongres Nowej Prawicy, Prawica Rzeczypospolitej, Polska Jest Najważniejsza (dobrze, że nie dostali >3%!) oraz
    KWW OLW "Nowego Ekranu" - rozbicie dzielnicowe nie ma sensu. Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy was nie zdradzi. :)

___
    Ale ten Kuźniar w TVN24 teraz mnie rozwala. Jest słupek z "NP", a on mówi: "Polska Partia Pracy - Sierpień '80 poza Sejmem". ;]

Użytkownik Avatar mental
    Siła Reputacji
    22

Pan Janusz zniszczył system.
    [Po 1989 roku] niekwestionowanym dogmatem stał się maksymalnie wolny rynek, tzn. rynek działający jedynie na zasadzie mechanizmu "niewidzialnej ręki", jako jedyna możliwa droga przezwyciężenia gospodarczego niedorozwoju kraju.

- Karol Domański, Krytyka Polityczna

Użytkownik Avatar Duch
    Mieszka w
    Wadowice
    Siła Reputacji
    17

No. Teraz będziemy mogli ocenić i wypunktować program Palikota. Nie widzę nic ogłupiającego w takich wynikach jeżeli oceniać wyniki PO, PiSu, PSL, SLD i RP w stosunku do siebie nawzajem, a nie wynik NP. Powiedziałbym, że to nawet sukces.
    "Wszyscy wiemy, że w wielu miastach byli - i nadal pozostają - prawicowcy, którzy są gorsi od czerwonych"
    Hedilla, szef Falangi

Użytkownik
    Siła Reputacji
    10

Naprawdę wierzysz, że Palikot sam zbudował partię?
    Czyli co? Jednak razwiedka mu pomogła? Wątpię, bo widać, że część ludzi brał na siłę aby mieć zapełnić czym miejsce (można poszukać w internecie takich kandydatów). Palikot ciągnął sam ten ruch, był jedyną naprawdę znaną osobą z tej partii i tylko on występował w głównych mediach. Zupełnie jak Korwin. Tylko, że Palikotowi zajęło krótko aby wejść do Sejmu a Korwinowi zajmuje już 2 dekady i wciąż nie może nawet dostać 3 %....

Nie złożyły sprawozdań partie polityczne: (...) 4. Ruch Poparcia (EwP 306)
    To pewnie robota razwiedki. Chciała mu przeszkodzić bo był "antysystemowy". A tak na poważnie to przynajmniej wyciągnął jakąś lekcje na przyszłość i dostał nagrodę. Miejsce w Sejmie..

Ale spokojnie panowie. W następnych wyborach Korwin znowu ogłosi, że dostanie CO NAJMNIEJ 15 %.
    Podpis w budowie...

Użytkownik
    Siła Reputacji
    4

Nowa Prawica nigdy nie wejdzie do sejmu jeśli jej przywódcą będzie Janusz Korwin Mikke. Ten człowiek popełnia za dużo gaf, za często daje się podpuścić i odpływa robiąc z siebie niezrozumiałego (dla większości) błazna. Janusz jest osobą skompromitowaną, ma przypiętą łatkę idioty i świra. Na swoje własne życzenie. Cieszę się, że powstaje nowa inicjatywa zwana Ligą Wolności. Będę czekał na dalsze informacje o tym tworze.

Co do Palikota, dajcie mu szansę. Możecie komentować jego sejmowe propozycje, a ja z chęcią to przekażę partii. Będę działać na rzecz wolnorynkowego i liberalnego Ruchu Palikota. Obiecuję.

Użytkownik Avatar Duch
    Mieszka w
    Wadowice
    Siła Reputacji
    17

Ale spokojnie panowie. W następnych wyborach Korwin znowu ogłosi, że dostanie CO NAJMNIEJ 15 %.
    "Wygląda na to, że mamy 1% poparcia. Obiektywnie: nawet nieźle."

Za 4 lata... Młodzi powinni jednak przejąć pałeczkę po Korwinie... Wcale nie trzeba od razu Korwina odsuwać. Wystarczy, że ich poprze, wskaże palcem tak, żeby było wiadomo jednocześnie, że 1) dobrze się prezentuje ten/ta młody/a i 2) to ten od Korwina
    "Wszyscy wiemy, że w wielu miastach byli - i nadal pozostają - prawicowcy, którzy są gorsi od czerwonych"
    Hedilla, szef Falangi

Użytkownik Avatar guteck
    Mieszka w
    Dolnośląskie
    Siła Reputacji
    5

Cytat Napisał Tomek90 Zobacz post
    Co do Palikota, dajcie mu szansę. Możecie komentować jego sejmowe propozycje, a ja z chęcią to przekażę partii. Będę działać na rzecz wolnorynkowego i liberalnego Ruchu Palikota. Obiecuję.
    Powodzenia. Wątpię jednak, żeby jedna osoba wiele zdziałała

Moderator w rezerwie Moderator Avatar K.Z.K.G.
    Mieszka w
    Poznań
    Wpisów
    8
    Siła Reputacji
    24

Wielka Beznadzieja!
    O inne, lepsze czasy! Nadejdźcie kiedyś!
    Katolicy dostają złoty talent Prawdy i starają się go pomnożyć albo chociaż przechować. Wszelkiej maści wolnomyśliciele drukują liczne nominały i starają się przykryć talenty papierem z ogromną ilością cyfr - ale ostatecznie przychodzi czas rozliczenia i okazuje się, co tak naprawdę jest więcej warte.

"K.Z.K.G nienawidzi wszystkich użytkowników forum jednak nigdy tego nie przyzna i zawsze będzie odnosił się do wszystkich kulturalnie."
    ~Viperek

Wpisów
    1
    Siła Reputacji
    18

Cytat Napisał Sekard Zobacz post
    Zupełnie jak Korwin. Tylko, że Palikotowi zajęło krótko aby wejść do Sejmu a Korwinowi zajmuje już 2 dekady i wciąż nie może nawet dostać 3 %....
    No to ciekawe, że Palikot, który głosi co najmniej równie kontrowersyjne poglądy i sam jest co najmniej takim samym oszołomem jak Korwin wchodzi do sejmu przy pierwszej próbie.

Ciekawe też, że przed uwaleniem Korwina zarówno KNP jak i RPP miały podobne wyniki w sondażach (3-5%). A potem Korwina bezprawnie uwalono. Pewnie przypadkiem, nie?

Redaktor
    Mieszka w
    Poznań
    Siła Reputacji
    13

Cóż, jeżeli ten naród tak głosuje, to chyba zamiast coś dla niego robić pozostanę przy tłumaczeniu łacińskiej poezji ;]

Użytkownik
    Siła Reputacji
    4

Skończcie już z tymi teoriami spiskowymi, bo zaczynam już tym wszystkim rzygać. Zacznijmy od tego, że działacze Nowej Prawicy okazali się tak nieudolni, że nie byli nawet w stanie zebrać podpisów w swoich okręgach. Jak można głosować na partię, która jest tak nieudolna i tak źle zorganizowana? Zawsze widzicie winnych gdzie indziej, Nowa Prawica jest niewinna - w końcu podpisy miały się zebrać same, każdy powinien rozumieć dziwne żarty Korwina, a już z pewnością każdy Polak poleci do urny, żeby zagłosować za powszechnym dostępem do broni. PiS ma swój Smoleńsk, Nowa Prawica ma razwiedkę. PiS ma Macierewicza, Nowa Prawica Korwina.

Użytkownik
    Siła Reputacji
    10

Nowa Prawica nigdy nie wejdzie do sejmu jeśli jej przywódcą będzie Janusz Korwin Mikke. Ten człowiek popełnia za dużo gaf, za często daje się podpuścić i odpływa robiąc z siebie niezrozumiałego (dla większości) błazna. Janusz jest osobą skompromitowaną, ma przypiętą łatkę idioty i świra. Na swoje własne życzenie. Cieszę się, że powstaje nowa inicjatywa zwana Ligą Wolności. Będę czekał na dalsze informacje o tym tworze.
    100% racji. Tak samo PiS nigdy nie wygra wyborów dopóki prezesem będzie Kaczyński.

"Wygląda na to, że mamy 1% poparcia. Obiektywnie: nawet nieźle."
    Żałosne. Oddałem ostatni raz głos na niego. Jeśli nie odejdzie albo Liga Wolności nie wypali to leje na wybory.

Za 4 lata... Młodzi powinni jednak przejąć pałeczkę po Korwinie... Wcale nie trzeba od razu Korwina odsuwać. Wystarczy, że ich poprze, wskaże palcem tak, żeby było wiadomo jednocześnie, że 1) dobrze się prezentuje ten/ta młody/a i 2) to ten od Korwina
    Już teraz powinien odejść. Niekoniecznie to musi być ktoś młody, ale z ikrą, pomysłem i charyzmą jak Palikot. Problem moim zdaniem nie wynika z silnej pozycji Korwina ale na tym, że tak naprawdę nie ma żadnej osobistości która mogła by go zastąpić.

Ciekawe też, że przed uwaleniem Korwina zarówno KNP jak i RPP miały podobne wyniki w sondażach (3-5%). A potem Korwina bezprawnie uwalono. Pewnie przypadkiem, nie?
    1.Pokaż mi sondaż gdzie KNP ma 5%. Korwin nigdy takiego nie miał. Nigdy w sondażach nie przekroczył 4%.
    2.Bezprawnie? A może po prostu nie złożył na czas?
    3.Że niby Palikot wygrał dzięki elektoratowi Korwina? Nie rozśmieszaj mnie Korwin w ostatnich dostał 2,5. Teraz, możliwe, że 1 %. Więc optymistycznie zakładając, że wszystkie te głosy poszły na Palikota (ja myślę, że większość została w domu lub mimo wszystko zagłosowała na Korwina) to i tak mały udział w stosunku co uzyskał w wyborach.
    Ostatnio edytowane przez Sekard ; 09-10-2011 o 21:58
    Podpis w budowie...

Użytkownik Avatar Duch
    Mieszka w
    Wadowice
    Siła Reputacji
    17

Już teraz powinien odejść. Niekoniecznie to musi być ktoś młody, ale z ikrą, pomysłem i charyzmą jak Palikot. Problem moim zdaniem nie wynika z silnej pozycji Korwina ale na tym, że tak naprawdę nie ma żadnej osobistości która mogła by go zastąpić.
    Ja mam cały czas wrażenie, że tacy ludzie są tylko im się nie chce działać. A z drugiej strony... wielu z ikrą przejmuje myślenie korwinowskie. Wystarczy poczytać to forum albo obejrzeć Młodzież Kontra - wielu stosuje argumenty Korwina zamiast inaczej podejść do sprawy.
    Hedilla, szef Falangi

Cytat Napisał Duch Zobacz post
    Za 4 lata... Młodzi powinni jednak przejąć pałeczkę po Korwinie...
    Ale dla wielu ludzi Korwin to GURU. Na tym polegał rozłam w UPR. Wierzący poszli za kapłanem. "Ateiści" zostali w UPR. I razem zebrali podpisy w 41 okręgach (20+21). Czyli max. Teraz trzeba się podzielić dalej. Np 10+10+10+11.

A tak z innej beczki. Z punktu widzenia kogoś kto nie bardzo słucha radia/ogląda tv/czyta gazety/wchodzi na poczytne portale (czyli mnie) jedyna różnica między Korwinem a Palikotem (oprócz programu - ale to się nie liczy) jest to, że o Palikocie powiedziano, że ma w sondażach 5 - 10% a o JKM, że ma 1-4%.

Użytkownik Avatar Duch
    Mieszka w
    Wadowice
    Siła Reputacji
    17

Cytat Napisał Tomasz Chudak Zobacz post
    Ale dla wielu ludzi Korwin to GURU. Na tym polegał rozłam w UPR. Wierzący poszli za kapłanem. "Ateiści" zostali w UPR. I razem zebrali podpisy w 41 okręgach (20+21). Czyli max. Teraz trzeba się podzielić dalej. Np 10+10+10+11.

A tak z innej beczki. Z punktu widzenia kogoś kto nie bardzo słucha radia/ogląda tv/czyta gazety/wchodzi na poczytne portale (czyli mnie) jedyna różnica między Korwinem a Palikotem (oprócz programu - ale to się nie liczy) jest to, że o Palikocie powiedziano, że ma w sondażach 5 - 10% a o JKM, że ma 1-4%.
    Dlatego sądzę, że to może się udać przy udziale Korwina, ale nie z Korwinem na pierwszym planie.
    Hedilla, szef Falangi

Wpisów
    1
    Siła Reputacji
    18

Cytat Napisał Tomasz Chudak Zobacz post
    Dokładnie. Czytając komentarze pod wpisem Korwina na temat wyborów albo wypowiedzi na forum Nowej Prawicy nie wierzę, że w tym środowisku się cokolwiek zmieni. Starzy działacze zniechęceni odejdą, a Korwin znajdzie sobie nowych. Frizona jest jednak ostoją normalności i realizmu.

Dlatego sądzę, że to może się udać przy udziale Korwina, ale nie z Korwinem na pierwszym planie.
    Albo będzie na pierwszym planie albo nie będzie go w ogoóle. Jeszcze jakiś czase temu myślałem, że KNP ma jakies perspektywy - teraz widzę, że nie ma żadnych. Może wspieranie UPRu jest jakimś rozwiązaniem.

Mieszka w
    Sztokholm
    Wpisów
    7
    Siła Reputacji
    3

No ale mieszkasz w Sztokholmie? Nie wiem czy dobry kierunek na emigrację
    Co?!
    Moje mieszkanie to Terytorium Carskiej Rosji.
    76 metrów kwadratowych.
    Języki urzędowe: polski, rosyjski.
    Populacja: 3.

Oby, oby. Jeśli wszystkie rozczłonkowane prawicowe partyjki miały się skompromitować, to ten rok był właściwy.
    Teraz katharsis i budowa. Budowa alternatywy dla Bandy Pięciorga w obliczu zbliżającego się kryzysu światowego.
    Kongres Nowej Prawicy, Prawica Rzeczypospolitej, Polska Jest Najważniejsza (dobrze, że nie dostali >3%!) oraz
    KWW OLW "Nowego Ekranu" - rozbicie dzielnicowe nie ma sensu. Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy was nie zdradzi. :)
    No jasne. Chcesz broszurkę? :)
    Terry Pratchett.

Wpisów
    1
    Siła Reputacji
    18

A są już jakieś konkret? Program?

Użytkownik Avatar Deszczu
    Siła Reputacji
    12

Najgorsze jest w tych wyborach, że przez nie przegrałem piwo ;( Kaczyński, to twoja wina!
    Ja + Reszta Świata = Wielka Bitwa

Użytkownik
    Siła Reputacji
    10

że o Palikocie powiedziano, że ma w sondażach 5 - 10% a o JKM, że ma 1-4%.
    Przez długi czas Palikot też nie przekraczał w sondażach 5% a jednak się wybił.

Ale dla wielu ludzi Korwin to GURU. Na tym polegał rozłam w UPR. Wierzący poszli za kapłanem. "Ateiści" zostali w UPR.
    Dobra analiza

ryzyk
    Albo będzie na pierwszym planie albo nie będzie go w ogoóle. Jeszcze jakiś czase temu myślałem, że KNP ma jakies perspektywy - teraz widzę, że nie ma żadnych. Może wspieranie UPRu jest jakimś rozwiązaniem.

Racja, Korwin nie wytrzyma na drugim planie. Ja osobiście już nie daje żadnych szans UPR ani Korwinowi - przynajmniej w obecnym stanie.

Najgorsze jest w tych wyborach, że przez nie przegrałem piwo ;( Kaczyński, to twoja wina!

Nie wierzę, obstawiałeś zwycięstwo PiSu? Haha
    Podpis w budowie...

Użytkownik Avatar Duch
    Mieszka w
    Wadowice
    Siła Reputacji
    17

Chodzi ci o osobowość i temperament Korwina? O to, że by nie poszedł na takie coś, a jeśli już, to i tak by wyskoczył nagle jak Filip z konopii? To jest możliwe.
    Hedilla, szef Falangi

Mieszka w
    Sztokholm
    Wpisów
    7
    Siła Reputacji
    3

Ryzyk fizyk - manifest ideowy jest, ale jeszcze nie ujrzał światła dziennego. Poczekajcie kilka dni.
    Terry Pratchett.

Cytat Napisał ryzykfizyk Zobacz post
    Problem z UPR był zawsze taki, że tylko JKM przyciągał nowych ludzi, bo tylko on był w TV. I ci nowi po pierwszych (zawsze przegranych) odpadali w 80%.
    Pół roku temu, gdy w Poznaniu (gdzie nie zebrano podpisów ani w PR ani w KNP) próbowano pogodzić środowiska (za sprawą jednego frizonowca) usłyszałem od ludzi z KNP, że dostaną spokojnie 7% i w sumie to UPR się nie liczy, bo oni są siłą. Także młodzi wyznawcy JKM to mocno wierzący ludzie. Tylko, obawiam się, że są wyznawcami wolnego rynku z przypadku. Gdyby trafili na inne książki/czasy byliby wyznawcami np wójka Adolfa czy stryjka Władimira Iljicza.

Siła Reputacji
    12

Nie wierzę, obstawiałeś zwycięstwo PiSu? Haha
    Dobry hazard nie jest zły, a nie wiem czy PO na to zezwala.

Użytkownik Avatar adamkac
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła Reputacji
    6

1,1 % - świetny wynik
    ''..Ponieważ liczba ludzi już dawno przekroczyła wszelkie możliwości Ziemi, a zasoby surowcowe się wyczerpały, postanowiono ukrywać przed znękana ludzkością prawdziwy stan rzeczy dzięki rozpylaniu w atmosferze ziemskiej rozmaitych halucynogenów. ..'''

http://www.nowaprawica.net/

Cytat Napisał RobertG
    Piszę się nawet na newsletter.

Cytat Napisał RobertG
    Ryzyk fizyk - manifest ideowy jest, ale jeszcze nie ujrzał światła dziennego. Poczekajcie kilka dni.
    Szkoda, że nie dziś. Trzeba było uderzyć w falę zniechęcenia po obecnym "wyniku".

Cytat Napisał Sekard
    Przez długi czas Palikot też nie przekraczał w sondażach 5% a jednak się wybił.
    Miesiące temu w tych ulicznych-sudenckich(-a-tak-naprawdę-okazało-się-że-prawdopodonie-palikotowych) sondażach na wybory.xaa.pl miewał już po 7%.
    Tak więc może to te "renomowane" sondażownie zaczęły "nagle" go uwzględniać, by się dzisiaj kompletnie nie skompromitować? A nie od razu, że spisek.

Użytkownik Avatar margola52
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Wpisów
    17
    Siła Reputacji
    12

Cytat Napisał adamkac Zobacz post
    1,1 % - świetny wynik
    Tak, przynajmniej odzwierciedla prawdę, a nie blichtr i niepotrzebne nadzieje. Polska jest w 1,1 % normalna.
    "Mowa polska jest mową upodlonych, nierozumnych i nienawidzących siebie bardziej niż innych narodów, mową konfidentów"- Cz. Miłosz.

Kto mieczem wojuje, od miecza ginie. - przysłowie polskie.

Cóż komu z tego, że zjadł wszystkie rozumy, jeśli nie ma własnego.

— Sokrates

Junior Moderator Avatar PM
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła Reputacji
    8

Jestem zawiedziony, spodziewałem się chociaż 2% dla KNP i 3% dla PJN... Pełna porażka na prawicy, a Korwin niech się politykowania nie tyka.
    "Kiedy obywatele boją się państwa, wtedy mamy tyranię...
    ...kiedy państwo boi się obywateli, wtedy mamy wolność" -Thomas Jefferson

"Powodem istnienia tak wielu głupich ludzi jest to, że zabijanie ich jest nielegalne." -John Wayne

Użytkownik Avatar Słupek
    Mieszka w
    Borkau
    Siła Reputacji
    17

Podejrzewam, że wyniki HH są bliższe prawdy, zwłaszcza jeśli chodzi o różnicę między PO a PiS, oraz wynik pana Janusza.
    “[adres ocenzurowany na polecenie administracji ]
    POLE SZYBKIEJ ODPOWIEDZI?- U NAS DZIAŁA
    chcesz wiedzieć gdzie-pisz na PW!”

—Azathoth

“Liberalizm gospodarczy i społeczeństwo obywatelskie prowadzą najszybciej do budowy państwa dobrobytu.”
    —Leszek Miller

“Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
    —Michael Shermer

Wpisów
    1
    Siła Reputacji
    18

Chodzi ci o osobowość i temperament Korwina? O to, że by nie poszedł na takie coś, a jeśli już, to i tak by wyskoczył nagle jak Filip z konopii? To jest możliwe.
    Tak, dokładnie o to mi chodzi.

Użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła Reputacji
    8

Wynik wg HH imo za niski. Jezeli chodzi o OBOP to standardowy. Zawsze jest te 2%. Nie ma co plakac. Czego sie spodziewaliscie przy zerowej kampanii? Czego sie spodziewaliscie przy usprawiedlionym tym razem podejsciu, ze Korwin ktorego wynik dzieli sie na 2, napewno nie ma szans. Wiem, ze czesc czula sie jak przy obstawieniu lotto. Swiadomosc, ze sie nie trafi oczywista, ale marzenia sa. I nie ma co gadac, ze Palikot wszystko zrobil PR. Nie wszystko. Lewicowosc robi swoje. Pamietajcie zawsze, ze 'pod wzgledem idei, tlum zawsze stoi kilka pokolen za uczonymi i filozofami', a 2% to jest chyba z 200 tys. ludzi. (plus glosy swiadomie niewazne+wybierajacy 'mniejsze zlo'+leniwi)
    Co jest szczęściem? – Uczucie, że moc rośnie, że przezwycięża się opór! (Antychryst)

Moderator w rezerwie Moderator Avatar K.Z.K.G.
    Mieszka w
    Poznań
    Wpisów
    8
    Siła Reputacji
    24

No właśnie, trochę bez sensu zakładacie, że wszyscy co zagłosowali na Palikota, w innym przypadku głosowaliby na Korwina. To nie jest elektorat identyczny.

Że Korwin nie osiągnie wiele z tyloma okręgami to przypuszczałem, ale i tak te ogólne wyniki...tak lewicowo jest, no.

Czas boleć.

Z drugiej strony: idzie dekada gorsza niż poprzednio. Dług rośnie, zegar tyka. Może to i dobrze, że oni biorą to na siebie?
    Katolicy dostają złoty talent Prawdy i starają się go pomnożyć albo chociaż przechować. Wszelkiej maści wolnomyśliciele drukują liczne nominały i starają się przykryć talenty papierem z ogromną ilością cyfr - ale ostatecznie przychodzi czas rozliczenia i okazuje się, co tak naprawdę jest więcej warte.

"K.Z.K.G nienawidzi wszystkich użytkowników forum jednak nigdy tego nie przyzna i zawsze będzie odnosił się do wszystkich kulturalnie."
    ~Viperek

Użytkownik
    Siła Reputacji
    4

Większość ludzi głosujących na Palikota nie zagłosowałoby na Korwina ze względu na trzy rzeczy:

- Korwinowskie podejście do kobiet
    - Korwinowskie podejście do homoseksualistów
    - Korwinowskie podejście do broni

Dodatkowo na niekorzyść Korwina działa jego staromodny język.

Siła Reputacji
    12

Dodatkowo na niekorzyść Korwina działa jego staromodny język.
    Np. słowo "homosie"

Większość ludzi głosujących na Palikota nie zagłosowałoby na Korwina ze względu na trzy rzeczy:

- Korwinowskie podejście do kobiet
    - Korwinowskie podejście do homoseksualistów
    - Korwinowskie podejście do broni
    Dopisać:
    - korwinowe podejście do gospodarki
    - korwinowe podejście do ustroju
    - korwinowe podejście do UE
    - korwinowe podejście do krawata
    - korwinowe podejście do słodzenia herbaty

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia