+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: [oferta pomocy] Jakość dźwięku audio

Domyślnie [oferta pomocy] Jakość dźwięku audio

Witam,
    Nie wiem czy to odpowiedni dział, jeśli nie to z góry przepraszam. Oferuję pomoc przy poprawie jakości dźwięku w filmach, kontaktowałem się w tej sprawie również mailowo z WiP'em. Zajmuję się hobbystycznie produkcją muzyki (hardcore/gabber, w jesieni pewnie coś w końcu wydam) i mógłbym w miarę możliwości pomóc komuś w tej kwestii. Mamy różne nagrania na youtube np. to:

Nie wiem czy to z waszej inicjatywy powstało, ale gdybym dostał nagranie audio samego głosu lektorów mógłbym sprawić, by głos był głośniejszy i wyraźniejszy przy pomocy różnych filtrów, kompresorów, EQ i tym podobnych narzędzi obróbki audio np. by brzmiał tak doniośle jak w reklamach w TV i był ogólnie przyjemniejszy w odsłuchu.

Również np. nagrania z wystąpień JKM i konferencji - można przy odrobinie starań zniwelować trochę pogłos i ogólnie poprawić by przynajmniej brzmienie treści wypowiedzi było bardziej zrozumiałe.

Oczywiście zależy to od jakości sprzętu, ale raczej można wiele zrobić w tej kwestii.

Bawiłem się dziś 20 minut z nagraniem wykładu JKM z Politechniki Warszawskiej (to akurat ma przyzwoitą jakość) i możecie ocenić czy się tego lepiej słucha czy nie:

http://www.sendspace.pl/file/d959151290e55458d0362c5

Jakby co to proszę o kontakt na mail/skype giewuer@gmail.com bądź gg 1081289.

Pozdrawiam

Good Old Rebel Avatar TeddyYarosz
    Siła Reputacji
    25

Domyślnie

Cytat Napisał giewuer Zobacz post
    Witam,
    Nie wiem czy to odpowiedni dział, jeśli nie to z góry przepraszam. Oferuję pomoc przy poprawie jakości dźwięku w filmach, kontaktowałem się w tej sprawie również mailowo z WiP'em. Zajmuję się hobbystycznie produkcją muzyki (hardcore/gabber, w jesieni pewnie coś w końcu wydam) i mógłbym w miarę możliwości pomóc komuś w tej kwestii. Mamy różne nagrania na youtube np. to:

Nie wiem czy to z waszej inicjatywy powstało, ale gdybym dostał nagranie audio samego głosu lektorów mógłbym sprawić, by głos był głośniejszy i wyraźniejszy przy pomocy różnych filtrów, kompresorów, EQ i tym podobnych narzędzi obróbki audio np. by brzmiał tak doniośle jak w reklamach w TV i był ogólnie przyjemniejszy w odsłuchu.

Również np. nagrania z wystąpień JKM i konferencji - można przy odrobinie starań zniwelować trochę pogłos i ogólnie poprawić by przynajmniej brzmienie treści wypowiedzi było bardziej zrozumiałe.

Oczywiście zależy to od jakości sprzętu, ale raczej można wiele zrobić w tej kwestii.

Bawiłem się dziś 20 minut z nagraniem wykładu JKM z Politechniki Warszawskiej (to akurat ma przyzwoitą jakość) i możecie ocenić czy się tego lepiej słucha czy nie:

http://www.sendspace.pl/file/d959151290e55458d0362c5

Jakby co to proszę o kontakt na mail/skype giewuer@gmail.com bądź gg 1081289.

Pozdrawiam
    OK, Frizona TV przypomni się pewnie niebawem.
    prawą ręką ci pogrożę zdrajco, a nie lewą,
    zima wasza, wiosna nasza, czy widzisz to drzewo?
    zamiast liści będziesz właśnie tam wisiał,
    twoja kamienica, moja ulica

http://www.twardzijakstal.pl/mp3/09-...yjna%20NSZ.mp3

Użytkownik zarejestrowany Avatar pitt
    Mieszka w
    Mazovia
    Wpisów
    24
    Siła Reputacji
    23

Domyślnie

Jak dobrze pójdzie to Radio Frizony też się zgłosi
    Już nie jestem adminem Frizony.

(z yrizony)

Domyślnie

OK na razie mam dużo wolnego czasu i postaram się pomóc. Pani Agata Rymaszewska z WiP'u dała mi kontakt do niejakiego p. Macieja Wasilewskiego jednak ten nic się nie odezwał spowrotem.

Użytkownik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła Reputacji
    10

Domyślnie

Ja już kiedyś oczyszczałem nagrania z UPRTV, nie wiem czemu potem przestali mi podsyłać pliki
    ostatnie nagranie z debaty JKM i Olechowski to po prostu masakra jest, koniecznie to trzeba oczyścić i przefiltrować. Również oferuję pomoc. Kontakt przez mail - arjozofem@gmail.com

Domyślnie

Cytat Napisał Howard Roark Zobacz post
    ostatnie nagranie z debaty JKM i Olechowski
    jest gdzieś dostępne w sieci?
    stanisław chmielewski

gg 24873642

Protest! Odebrać Michałowi Lidukowi, Mariuszowi, Aregirs'owi, Trikster' owi prawa decydowania o frizonie!
    Przekazać je Pitt'owi lub/i Mateo

poziom agresji = 0, ja tylko odpowiadam na zaczepki.

Administrator Avatar Glounce
    Mieszka w
    Pomorze
    Wpisów
    1
    Siła Reputacji
    22

Domyślnie

Kebab prawem, nie towarem!

+ Odpowiedz na ten temat