Witam,
Nie wiem czy to odpowiedni dział, jeśli nie to z góry przepraszam. Oferuję pomoc przy poprawie jakości dźwięku w filmach, kontaktowałem się w tej sprawie również mailowo z WiP'em. Zajmuję się hobbystycznie produkcją muzyki (hardcore/gabber, w jesieni pewnie coś w końcu wydam) i mógłbym w miarę możliwości pomóc komuś w tej kwestii. Mamy różne nagrania na youtube np. to:
Nie wiem czy to z waszej inicjatywy powstało, ale gdybym dostał nagranie audio samego głosu lektorów mógłbym sprawić, by głos był głośniejszy i wyraźniejszy przy pomocy różnych filtrów, kompresorów, EQ i tym podobnych narzędzi obróbki audio np. by brzmiał tak doniośle jak w reklamach w TV i był ogólnie przyjemniejszy w odsłuchu.
Również np. nagrania z wystąpień JKM i konferencji - można przy odrobinie starań zniwelować trochę pogłos i ogólnie poprawić by przynajmniej brzmienie treści wypowiedzi było bardziej zrozumiałe.
Oczywiście zależy to od jakości sprzętu, ale raczej można wiele zrobić w tej kwestii.
Bawiłem się dziś 20 minut z nagraniem wykładu JKM z Politechniki Warszawskiej (to akurat ma przyzwoitą jakość) i możecie ocenić czy się tego lepiej słucha czy nie:
http://www.sendspace.pl/file/d959151290e55458d0362c5
Jakby co to proszę o kontakt na mail/skype giewuer@gmail.com bądź gg 1081289.
Pozdrawiam

Odpowiedź z cytatem

Zakładki